Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Word jij de huisarts van de voormalige praktijk van Niek?

Niek Leerkotte was huisarts in loondienst bij het Julius Gezondheidscentrum in Veldhuizen (De Meern, Utrecht). Inmiddels is hij verhuisd naar Zwolle, terug naar zijn roots. Hij heeft altijd met veel plezier gewerkt bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra en hoopt dat een enthousiaste huisarts 'zijn' fijne praktijk met patiënten wil overnemen.

Van waarnemer naar huisarts in loondienst

Niek werkte na zijn opleiding in eerste instantie op verschillende plekken als waarnemend huisarts. “In die tijd merkte ik dat ik vooral brandjes aan het blussen was. Dat was niet waar ik blij van werd. Ik wilde patiënten liever continuïteit van zorg bieden. Maar tegelijkertijd was ik niet klaar om het gewicht van praktijkhouderschap op mijn schouders te dragen. “

Vanaf de zomer van 2019 ging Niek voor een paar maanden als vaste waarnemer aan de slag bij het Julius Gezondheidscentrum in Veldhuizen. “Eerst om de praktijk te leren kennen. En om eens te kijken wat er nu eigenlijk kwam kijken bij het werken in loondienst ten opzichte van praktijkhouderschap.”

Geen zorgen om bedrijfsvoering

En dat beviel: Niek bleef plakken en ging in april 2020 in loondienst aan de slag. “Bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra vond ik wat ik zocht: de lusten, maar niet de lasten van een eigen praktijk. Een plek waar je huisarts kunt zijn voor jouw eigen patiënten, terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over bedrijfsvoering. “

Tijdens de COVID-periode merkte hij extra hoe fijn dit is. “Op zondagavond werd er een landelijke lockdown afgekondigd. En op maandagochtend lag er al een plan klaar. Zonder er zelf maar een seconde over nagedacht te hebben. Je wordt echt ontzorgd.”

“Dit is een plek waar je huisarts kunt zijn voor jouw eigen patiënten, terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over bedrijfsvoering. ”
- Niek Leerkotte, huisarts

Afspiegeling van de maatschappij

In de voormalige praktijk van Niek zitten 1410 patiënten. Een heel diverse populatie. “Het mooie aan de praktijk is dat het echt een afwisseling is van de maatschappij. Oud, jong, arm, rijk, verschillende culturen. Het contact met patiënten heb ik als erg aangenaam ervaren.”

Samenwerken in een team van zorgprofessionals

Niek: “Verder is het heel waardevol dat je onderdeel bent van een team van zorgprofessionals. Het contact met collega’s, zowel van Veldhuizen als van andere locaties, is heel prettig. Er is altijd wel iemand die voor je klaarstaat en bijvoorbeeld bereid is om je dienst over te nemen. Ook kun je eenvoudig even sparren met andere disciplines, zoals de podotherapeut, diëtist en huidtherapeut.”

Zekerheid

Het werken in loondienst biedt bovendien zekerheid. “Het is fijn dat je verzekerd bent van goede arbeidsvoorwaarden. Je hebt bijvoorbeeld een scholingsbudget en vakantiedagen. En ook toen ik vader werd, hoefde ik mij geen zorgen te maken en was mijn verlof goed geregeld.”

Werken bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra in regio Utrecht

Bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra kun je zowel parttime als huisarts aan de slag, als je huisartsfunctie combineren met innovatief onderzoek of onderwijs binnen onze Academische Werkplaats huisartsgeneeskunde. Je kiest helemaal zelf hoe je jouw baan invult en hoe je jezelf ontwikkelt.

Meer weten over de praktijk of het werken in loondienst?

Heb je vragen of wil je een keertje meelopen? Stuur een mail, bel of kom bij ons langs voor een kop koffie!